Last van muizen of zelfs een muizenplaag en op zoek naar een snelle en diervriendelijke manier om muizen te bestrijden? Dan is de Wonact muizenval de beste keuze. Met deze val kun je muizen levend vangen en laat je ze in een handomdraai weer vrij in de natuur. De Wonact diervriendelijke muizenval voor emmers kan zowel binnen in huis als buiten in de tuin worden gebruikt en is geschikt voor het vangen van muizen, zwarte ratten en bruine ratten.
Belangrijkste voordelen:
✓ Hoge pakkans
✓ Vriendelijk voor dieren en kinderen
✓ Vang meerdere muizen of ratten tegelijk
✓ Eenvoudig in elkaar te zetten (klik en klaar)
✓ Recyclebaar ABS plastic
✓ Vangen en vrijlaten zonder fysiek contact
✓ Zowel binnen als buiten te gebruiken
✓ Je kunt de val opnieuw gebruiken
✓ Unieke after-sales service
Snel muizen bestrijden met de service van Wonact
Achter Wonact staat een team met passie voor het bestrijden van muizen en ander ongedierte. Na aanschaf van een Wonact muizenval ontvang je de contactgegevens van ons after-sales team. Je kunt gratis contact opnemen wanneer je vragen hebt. Bovendien biedt Wonact kwaliteitsgarantie. Niet tevreden over je aankoop? Neem contact met ons op en we zoeken graag samen naar een oplossing.
Muizen vangen met een emmer en de Wonact muizenval
Met de Wonact diervriendelijke muizenval kun je met het grootste gemak ongedierte zoals muizen bestrijden zonder muizengif, muizenlijm of ander onnodig lijden. Alles wat je nodig hebt is een standaard huishoudemmer met een dunne rand en een diameter van circa 30cm (niet inbegrepen). Heb je geen geschikte emmer? In het Wonact assortiment op bol.com (zoek naar: ”Wonact emmer”) vind je een emmer die perfect aansluit op de muizenval. De Wonact emmer heeft een handvat waardoor je de emmer gemakkelijk kunt verplaatsen en zeker weet dat je handen niet in de buurt van de gevangen dieren komen.
De muizenval gebruiken
Een groot voordeel van muizen vangen met een emmer is dat je eenvoudig meerdere muizen kunt vangen. En ook als rattenval is deze methode uitermate geschikt. Je zet de val in een handomdraai in elkaar (zie voorbeeld bij de afbeeldingen) en plaatst de val vervolgens op een emmer met een dunne rand en een diameter van circa 30cm. Bevestig de meegeleverde trap aan de val en plaats de emmer waar de dieren vaak komen. Je kunt de val zowel binnen als buiten gebruiken. Wanneer je de dieren hebt gevangen, kun je ze eenvoudig vrijlaten.
Zo werkt de muizenval voor emmers
De muizen lok je met aas. De geur trekt de dieren aan, waardoor ze op de emmer afkomen. Via de meegeleverde trap lopen de dieren omhoog naar de val, waarna ze over een platform lopen om bij het aas te komen. Het gewicht van de muis zorgt er vervolgens voor dat het valluik opent. Het dier valt in de emmer en het luik sluit vanzelf. De val reset automatisch en staat klaar voor een volgende muis. De gevangen dieren kun je vervolgens buiten in de natuur vrijlaten. Was de emmer na gebruik goed af en plaats de val desgewenst opnieuw.
Muizen vangen: belangrijke tips
Met de Wonact muizenval voor emmers kun je snel, eenvoudig en diervriendelijk muizen of een muizenplaag bestrijden. Het is hierbij wel belangrijk dat je strategisch te werk gaat. Muizen zijn immers slimme dieren, die zich niet zomaar laten vangen. Hieronder volgen tips voor het beste lokaas, de beste plek voor de muizenval en de beste werkwijze.
- Het beste lokaas. Gebruik vers aas dat bekend staat om muizen te lokken, zoals spek, pindakaas, fruitstukjes, kaasblokjes of nootjes. Let op, bedorven aas jaagt dieren weg, zorg ervoor dat je het aas tijdig vervangt en indien nodig het platform schoonmaakt.
- De beste plek voor de val. Dit is een plek waar je zeker weet dat de muizen of ratten vaak komen: daar waar de uitwerpselen liggen. Kies een plek waar ze niet eerder eten hebben gevonden, dan is de kans groot dat ze het aas willen pakken.
- Voorkom andere geuren. Beperk andere geuren in de ruimte zoveel mogelijk. Draag daarnaast handschoenen wanneer je de val of het aas aanraakt. Zo kunnen de dieren het aas beter ruiken én voorkom je dat er een mensengeur aan de val zit.
- Ga slim te werk. Zet de val niet meteen op scherp. Laat de muizen of ratten eerst aan de val wennen en er meerdere keren vandoor gaan met het aas. Zo zijn ze minder wantrouwend en is de kans groter dat je de muis of rat vangt.
- Controleer de val regelmatig. Houd in de gaten of er nog aas op de val zit en of je dieren hebt gevangen. De val is diervriendelijk, maar het geeft dieren zoals muizen en ratten stress om in de emmer gevangen te zitten. Laat de dieren tijdig vrij in de natuur.
Tips om overlast van muizen te voorkomen
Muizen komen vaak af op rondslingerend voedsel. Om muizen of ander ongedierte zoals ratten te voorkomen, is het belangrijk dat je eten (óók voer voor je dieren) goed opbergt in afgesloten bakken. Ruim ook gevallen vogelvoer of fruit in je tuin op en laat geen afval rondom het huis liggen. Voorkom daarnaast dat de dieren eenvoudig toegang hebben tot warmte. Maak spleten, kieren en luchtgaten goed dicht en sluit dierenverblijven zoals kippenhokken af met fijn gaas. Muizen en ratten maken ook graag een nest tussen haardhout, snoeiafval of tuinafval. Probeer dit zo netjes en hygiënisch mogelijk op te bergen.
Zijn het ratten of muizen? Herken rattenkeutels en muizenkeutels
Wil je weten of je met muizen of ratten te maken hebt? De gemakkelijkste manier om dit te zien is door te leren hoe je muizenkeutels en rattenkeutels kunt herkennen. Bij muizen vind je losse keutels in een spitse vorm, gemiddeld 0,5cm lang voor een huismuis en tot 1cm lang voor een bosmuis. In het geval van ratten vind je keutels tot wel 2cm lang met dikkere en ronde uiteinden, vaak aan elkaar vastgeplakt. Heb je pootafdrukken gevonden? De lengte van de pootjes van deze dieren is ongeveer net zo lang als hun uitwerpselen: voor de huismuis ca. 0,5cm, voor de bosmuis ca. 1cm en voor ratten ca. 2cm.
Heb je geen geschikte emmer (30cm diameter met een dunne rand)? In het Wonact assortiment op bol.com (zoek naar: ”Wonact emmer”) vind je een emmer die perfect past bij deze muizenval.
Reviews
There are no reviews yet.